lovshultsryttarna

"Ännu en gång om shetlandsponnyn"

Hej bloggen. Läste nyss ett inlägg på en skvallerblogg om en välriden shetlandsponny som alltså har en "för stor" ryttare.
De påstår att ryttaren är för lång och plågar hästen. De påstår också att shettisar ska vara busiga och bocka osv.. Bara för att denna ponnyn INTE bockar eller busar ser den inte glad ut och plågas. Jag tycker detta är så mycket påhitt. Om denna ponnyn inte hade velat ha ryttaren på ryggen hade den inte gått ett steg och titta så mycket den kan , ponnyn skulle ju verkligen inte göra detta om den inte hade orkat detta,  plus att ponnyn ser faktiskt stor och välmusklad ut!
På detta inlägget finns också massa "bra" kommentarer och vissa negativa tex.

"För det första så tycker jag ryttaren är aldelles för lång! Ponnyn ser itne heller glad ut. Precis som du sa, så ska shettisar vara busiga. Nej här går verkligen gränsen! "

Detta var en riktigt bra kommentar tycker jag ! :
" Maxvikten för en större shetlandsponny brukar ligga på ca 45-50kg och shettisen på filmen ser rätt stor ut. Tjejen är ju för lång men hon ser ju balanserad och duktig ut och hennes vikt utgör nog inte något problem. Hon kan nog inte rida sin ponny så hemskt länge till men än så länge är det nog okej. Shettisar brukar ju vara väldans bra på att säga ifrån när någonting inte passar dom"

Dettaär ponnyn, jag tycker ryttaren iallafall har gjort ett fantastiskt jobb!


Hatar verkligen när männsikor som egentligen inte vet någonting om det ska kommentera och börja skriva massa dumt om ryttaren. Det värsta jag vet är att bli kallad djurplågare. Iallafall när man vet att man gör rätt och att hästen mår bra. Pärla tex tycker bara det är kul att få jobba och hon bryr sej inte något speciellt att vi är så långa. Men jag VET att vi är långa på henne. Men vi gör det rätta och låter henne vara igång och göra det hon tycker är kul.
Shettisar behöver ryttare som är bestämda och helst har ridit ganska länge. De testar ju ofta ryttaren och så fort de hittar lägen busar de till de. Men såklart är det olika med alla shettisar. Endel är supersnälla och endel behöver mer "större" ryttare. Pärla behöver otroligt bestämda ryttare.
Jag har snart ridit henne i ett år och hon testar fortfarande mej ibland.

Allt detta tycker jag ni ska tänka på innan ni skriver nåt.

/ Lovisa

Kommentarer
Postat av: Ann-Sofie

Ponnyn Sulo ser ut som att den trivs! Vilken skvallerblogg är det?? Blev ngt nyfiken på att läsa den......kram:)

2012-03-12 » 18:23:28 URL: http://vilkethastliv.se
Postat av: Lovisa

Blir jätte irriterad när folk som inte vet något klagar och säger dumma saker. Typ " Du är för tung hästen försöker ju komma undan dig" osv när hon vägrar på hinder. Men alla hästar vägrar ju? Och vi vet ju själva om vi är för tunga eller om inte pärla orkar. :/

2012-03-12 » 21:36:39 URL: http://jagplushastar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!